Служители на РЗИ на протест за по-високи заплати - 24novini.bg

Служители на РЗИ на протест за по-високи заплати

23.04.2018 | 17:00
(0 гласа)

Служители от няколко Регионални здравни инспекции протестираха днес с искане за по-високи заплати. 

В протестите пред Министерството на здравеопазването се включиха здравни инспектори от РЗИ - Варна, Добрич, Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Плевен, Благоевград, Шумен и Видин.

Те продължават да настояват за достойно заплащане. Служителите на РЗИ трябваше да получат 18% увеличение на заплатите си през март, но това не се е случило. Част от тях са получили 5%, други с 10% едва по-високи заплати, споделят протестиращите.

Според данни на МЗ средната работна заплата в РЗИ е 640 лева, която след обещаното увеличение трябваше да стане 754 лева, но според думите на протестиращите реалностите са различни. Те твърдят, че голяма част от колегите им получават близки до минималната работна заплата пари.

 

Служителите на РЗИ настояват за ежегодно повишаване на заплатите им в зависимост от средната или минималната работна, или въз основа на годишната оценка на всеки служител, което всяка година да се предвижда в бюджета.

Протестиращите обявиха, че очакват среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев до 1 юни, на която да обсъдят наболелите проблеми в РЗИ. Те се заканват това да не е последният протест, ако исканията им не бъдат чути.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...