Помагат ли вибрационните колани от рекламите да отслабнеш - 24novini.bg

Помагат ли вибрационните колани от рекламите да отслабнеш

Стягането е възможно. С тренировки обаче Стягането е възможно. С тренировки обаче
22.12.2017 | 03:12
(0 гласа)

От няколко години по телевизионните канали усилено се рекламират най-различни колани и лепенки, създаващи или топлина, или вибрации (чрез електрически импулси), като се твърди, че употребата им ще доведе до така мечтаното понижаване на теглото и най-вече обиколките на талията и ханша, както и до стягане на мускулатурата в тези области, пише bodyconstructor.

 

Нека първо сме наясно, че никакви уреди и колани няма да работят вместо нас и да свършат нашата работа .Стягане може да се постигне не с леките контракции на мускули, които рекламите на колани показват, а с тренировка с активното ни участие. Резултатите във фитнеса и бодибилдинга се постигат чрез постоянство в диетите, 4-5 часа седмично тренировки и възстановяване.

 

Коремът определено е едно от местата, в които се натрупват най-много мастни клетки, особено при жените. Това е така, тъй като природата е "решила", че чрез тези мазнини ще предпазва плода от механични въздействия и ниски температури при бременност.

След като това място е приоритет на организма за натрупване на мазнини, то ще бъде и приоритет при запазването им по време на диета с отрицателен калориен баланс и усилена аеробна или друга физическа дейност. Първо ще трябва да се изгорят мазнините от другите части на тялото и чак след това организмът ще прибегне до тези приоритетни депа.

Употребата на рекламираните колани, които създават топлина и предизвикват изпотяване, довежда до временно изхвърляне на вода, която след това бързо се възстановява с изпиването само на 1-2 чаши вода. Те имат и положителни ефекти - например употребата на вибрационни колани подобрява кръвообращението в тази област, но само толкова. Те биха допринесли, ако са съчетани с тренирвки и хранителен режим, полезни са за спортисти, на които не може да се приложи масаж или имат специално възстановяване.

Не се залъгвайте от добре изглеждащите модели в тези реклами - те в повечето случаи са фитнес модели или състезатели по културизъм и бодифитнес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...