Фитнес екип за тренировка - какъв да изберем - 24novini.bg

Фитнес екип за тренировка - какъв да изберем

Фитнес екипът влияе на здравето ви Фитнес екипът влияе на здравето ви
12.12.2017 | 00:34
(0 гласа)

При избора на спортен екип често следваме съветите на приятели или консултантите в магазина, някои избират екип по красота, но експертите препоръчват да се вземат предвид следните съображения:

1. Преценете нуждите според вида тренировки. Трябват ли ръкавици, протектори, специални подметки, точно определен вид и материя обувки, разновидностите им, изпробвайте като симулирате упражненията при тренировката и чак тогава купувайте.

2. Спортният екип да е от висококачествени тъкани и материали, като се залага на по-голямото съдържание на памук, тъй като той е естествен, попива влагата от кожата, абсорбира я и така оставя кожата да диша свободно.

3. Независимо колко е красива и маркова дрехата, гледайте да не създава "сауна ефект" и да не ви застрашава от прегряване, да не предизвиква алергии или да оставя влакна по тялото ви.

4. Гледайте еластичността на екипа, защото некачествените клинове например започват да се свличат по време на тренировката, а широките тениски откриват тялото ви и ви разсейват, което при тичане може да доведе до травми.

5. Не купувайте по-голям или по-малък номер. Да си намествате облеклото непрекъснато по време на тренировка може да доведе до нараняване.

6. Избягвайте много тесните дрехи. Това вреди на общото състояние на организма. Води до неправилна циркулация на кръвта и невъзможност за оптимално дишане. Това не важи за клиновете, които са изработени за спортни цели.

7. Перете екипа след всяка тренировка. Престоят в тренировъчната зала и досегът с уреди, с които тренират толкова хора, изисква редовна дезинфекция. Това предпазва от бактерии, дрожди, микроби и замърсявания, които се натрупват по тъканите.

8. За дизайна на екипа си се доверете на добрите марки. Те съчетават в себе си всичко, изброено по-горе и колкото по-висок клас са, толкова по-добре. Предвидени са за често пране и сушене, защитават от студ, прегряване, изпотяване и други фактори, съпътстващи фитнеса в залата или на открито.

9. Хавлията изберете от специална и предназначена за спортуване материя, а не обикновена, тъй като рискът от пренасяне на бактерии чрез неподходящите тъкани се увеличава.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...