Тя спортува, той - не. Ще се справите ли с връзката си? - 24novini.bg

Тя спортува, той - не. Ще се справите ли с връзката си?

Тя спортува, той - не. Кризата във връзката идва Тя спортува, той - не. Кризата във връзката идва
14.12.2017 | 22:48
(0 гласа)

Когато тя тренира усилено, а той не е влизал във фитнес, съжителството става сложно, пише tialoto.com

Тя ходи на фитнес фанатично, намира треньори, програми, започва хранителни режими, преобразява себе си, не се отказва вече половин година, а той... Той може да реагира как ли не. Например да загуби самочувствие, да се сърди за ежедневните тренировки, да мърмори за отсъствията от дома, да протестира шумно срещу зеленчуците в хладилника, да ревнува, да пита треньорът става ли. Е, може и да подкрепя новият й здравословен начин на живот, но това е за силни момчета.

Истината е, че той се чувства пренебрегнат и самочувствието му е смачкано, поради това, че не изглежда добре като нея. И защото да се заглеждат по жена му някакви 20-годишни на улицата е повод за тревога. (Кой знае защо...)

В такива двойки се стига и до скъсване на отношенията, разводи и раздели.

За да не ви сполети нещо такова, ето рецепта от опитни в подобни кризи фитнес маниаци:

1. Ако ти изведнъж си решила, че фитнесът е твоята страст, а той спортува бири с приятели, проблемът е сигурен - той ще започне да ревнува още на 5-ия ти свален килограм, т.е. към третата седмица на новия ти живот. Изходът: споделяй с него детайли от тренировката, трудностите, помоли го да дойде с теб, за да ти помогне със съвет, въвлечи го в процеса - като му е ясен, няма да го плаши. И скоро ще осъзнае, че вашата тренировка всеки ден му освобождава 2 часа за мъжки занимания.

2. Тренировките ви са свързани с хранителен режим и това напълва хладилника със зеленчуци, плодове, моркови, сокове и нискомаслени продукти. Месото и млечните изчезват, няма ги любимите сладоледи, за шоколад да не говорим. Тази гледка - моркови вместо пържолите - за него е мъчителна. И идва проблемът: той нарочно купува и яде всичко забранено за вас, за да ви накаже, или може да реши да е уж солидарен със зеленчуковите ви смутита, но да мърмори мъчително. А може и да спретва скандали по три на ден. Всичко това обаче въздейства на психиката ви, вие се чувствате виновна, че сте предприели промяна, а той - изплашен, че губи обаянието си в очите ви. Решението е да не го критикувате, да не се фанатизирате на тема здравословно хранене и фитнес, да не го принуждавате да яде чия вместо наденички и да направите компромисно меню, приемливо и за двете страни. Дори нарушавайте диетата си понякога пред него, за да вижда, че всичко си е постарому.

3. Дайте си сметка, че той като ви е харесал, вие не сте били фитнес богиня. И сега е закономерно да се тревожи от промяната ви. А вие като го харесахте, той пак си е бил в тази форма и не ви е причинявал стрес с шестмесечни фанатични тренировки всеки ден, с атлетични треньорки. Повтаряйте му, че държите на него - така ще намалите неговата тревожност и ще разсеяте страховете, че ви губи. И му напомняйте, че е все така най-добрият на табла.

Изборът как да изглежда е негов, изборът да живеете здравосолвон е ваш и вашето хоби не бива да става повод за излишно напрежение. Контролът е въпрос на желание да запазите отношенията си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...