Обувки за фитнес от графен - новият супер хит - 24novini.bg

Обувки за фитнес от графен - новият супер хит

Графеновите спортни обувки Inov 8 са с 50 % по-здрави Графеновите спортни обувки Inov 8 са с 50 % по-здрави Снимка: Университет Манчестър
12.12.2017 | 00:11
(1 глас)

Новите спортни обувки на inov-8 с графен са предназначени за физически упражнения с високо натоварване и са следващо поколение в спортната индустрия, пише GreenTech.bg

Първите в света обувки с графенови подметки са с 50% по-устойчиви на износване, уверяват от британската марка спортни стоки inov-8. В партньорство с Националния институт по графен в Университета в Манчестър, те са разработили каучук, подобрен с „материала на бъдещето” – графен, от който са направени подметките на нов модел спортни обувки.

Графенът се счита за супер-материал. Той е тънък и лек, но в същото време с висока якост, много еластичен. Учените виждат неговото приложение във всички области, а Университетът в Манчестър вече е работил по подобрени технологии в областта на самолетостроенето, медицинските изделия и спортните автомобили.

Тестовете показват, че новите подметки са „с 50% по-здрави, 50% по-еластични, 50% по-издръжливи на износване от съответния индустриален стандарт без графен” . Обувките на inov-8 с графен са наречени G-серия и са предназначени за спортни занимания с високо натоварване. Маратонките за спорт и фитнес обичайно се износват доста бързо, защото натоварването чрез тичане е твърде интензивно.

С добавяне на графен към каучука за подметката обаче обувките добиват по-голяма трайност и устойчивост. Наред с това имат и по-добро сцепление, обясняват от inov-8, което е добра новина зза тичащите на отрито, които бързо износват гумените подметки, заради високото сцепление и неравните трасета.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...