Спите само по 4-5 часа на ден? Ето болестите, които ви дебнат - 24novini.bg

Спите само по 4-5 часа на ден? Ето болестите, които ви дебнат

Спането само по 6 часа на ден удвоява риска от сърдечен удар Спането само по 6 часа на ден удвоява риска от сърдечен удар
02.01.2018 | 11:34
(0 гласа)

Учените продължават да изследват съня и да откриват какви промени настъпват в тялото, ако не спим достатъчно, пише BusinessInsider.

Те вече са доказали, че само четири-пет часа сън на денонощие намаляват със 70% клетките на имунната система, които се борят с раковите клетки. А други изследвания показват, че по-малко от шест часа сън на вечер увеличава с 200% възможността за сърдечен удар.

Един от негативните ефекти е неспособността на мозъка да запомня нови неща. Липсата на сън също така увеличава концентрацията на токсичен протеин с името “бета-амилоид", който създава предпоставки за възникване на различни заболявания. Натрупването на този протеин в организма ни може да увеличи риска от развитие на деменция и дори болестта на Алцхаймер.

Ако не успявате да се наспите добре, това ще окаже влияние върху репродуктивната система и нивата на хормони в човешкото тяло.

Сърдечно-съдовата система също е засегната, когато не успяваме да спим достатъчно. В тази ситуация се увеличава кръвното налягане, което създава излишно напрежение в тялото ни.

Първите вредни симптоми на недоспиването започнат да се проявяват около 16-17 часа след като сме се събудили.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...