А дали спортът помага на пиячите? - 24novini.bg

А дали спортът помага на пиячите?

Спортът помага против махмурлука, но не игнорира вредата от алкохола Спортът помага против махмурлука, но не игнорира вредата от алкохола
02.12.2017 | 11:15
(0 гласа)

Физическите упражнения могат да ви отърват от махмурлука, но няма да премахнат щетите, които редовното запиване причинява на организма ви.

Изследване, направено от YouGov - международна изследователска агенция във Великобритания, показва, че приблизително 60% от 2421 постоянни пиячи в страната се опитват да компенсират вредния си навик, като тренират редовно.

За съжаление това е всеобща заблуда. Ако икарате тежка веер в бара, няма да елиминирате ефекта, ако на другия ден отидете на фитнес, казват експертите по здраве. Проф. Йън Гилмор, президент на Кралския колеж на физиците и председател на Здравното сдружение против алкохола, смята, че „макар и да е окуражително, че хората осъзнават вредата от пиенето за тяхното здраве, те все още не могат да проумеят до каква степен алкохолът вреди на тялото..

Редовните тренировки няма да намалят щетите върху черния дроб, ако хората продължават да пият над допустимите граници, категоричен е той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...