Носиш бижута с камъни? А знаеш ли какво ти носят те? Провери - 24novini.bg

Носиш бижута с камъни? А знаеш ли какво ти носят те? Провери

Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат силна символика Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат силна символика
28.12.2017 | 05:18
(1 глас)

Вярва се от хилядолетия, че скъпоценните и полускъпоценни камъни носят късмет и здраве, пише zajenata.com.

Красотата им комбинирана с тази на женското тяло е станала причина за не една любов, война, погубена младост и страстна поема.

Ето и символиката на всеки камък:

Вярва се, че носенето на гранат успокоява тревожността и ви пази по време на пътуване.

Аметистът пък е камъкът на кралските особи и днес няма да видите кралица Елизабет без пръстен с аметист.

Аквамаринът пък е камъкът, който увеличава силата на характера, заздравява връзките, дава кураж и мир на собствениците си. Наричат го диамантът на бедния човек, но на нас много ни допада светлосиния му, хладен, аква цвят. Смята се, че аквамаринът лекува сърцето, черния дроб и стомашни заболявания. Той е символ на младостта, любовта и надеждата и носи щастие на човека, у когото е.

Традиционно диамантът е символът на вечните любов и доверие, възприема се като перфектният подарък като израз на любов към някого. Носенето на диамант ще ви даде кураж.

Изумрудът е един от най-царствените камъни, оказва се, че е бил любим и на Клеопатра. Този тъмнозелен камък символизира цял списък от качества - влияе върху плодовитостта, прераждането и любовта. Притежателите му получават мъдрост, израстване и търпение.

Перлите са единствените скъпоценни камъни, които нямат нужда от обработка, за да бъдат ценни като бижута. От векове те се оценяват като едно от най-желаните бижута, днес се свързват с класа и символизират чистота.

Лунният камък е другият прикзно красив - блести в различни нюанси. В Древна Индия са смятали, че камъкът има магически свойства, а днес повечето хора вярват, че носи добър късмет.

Най-неизвестен е александритът, но е и един от най-уникалните камъни. На нормална светлина блести в красиво зелено, но на изкуствена заблестява в лилаво.

Рубинът пък има дълбоки, наситени червени тонове и векове е бил единственият достоен да изразява любовта. Всъщност дори е бил смятан за "краля на скъпоценните камъни". Символизира също мир и хармония, смята се, че придава сила на характера, носи мъдрост, здраве и благоденствие.

Перидотът е като пролетен изумруд, в свежо светлозелено и малко известен. Произходът на този камък е хавайски, а в образуването им роля имат вулканите. Днес обаче се внасят от Китай и Аризона. Смята се, че има магически лечебни свойства и е мощен защитник. Носенето на перидот ще ви отърве от депресията, ще ви донесе сила и влияние.

Според фолклора сапфирите предпазват семейството и любимите ви хора от врагове и беди. Те варират от много светлосиньо до тъмно, почти виолетовосиньо, но най-добре познатите са тези с красив, наситен син цвят. Сапфирът символизира достойнството, лоялността, спокойствието, вярата и чистотата, носи и мъдрост.

Опалите са едни от най-интересните камъни заради багрите си. Нито един опал не изглежда като другите. Разцветките им варират от бяло до черно с оттенъци на оранжево, синьо, зелено, червено и синьо, жълто. Смята се, че носят вярност и увереност и предпазват от вреди.

Турмалинът е един от най-разнообразните камъни и се намира в почти всеки цвят, така че подхожда на всеки. Може да носите дори повече от един в себе си.

Има още един уникален камък - топазът. Той е с малко на брой цветове, но те могат да бъдат оранжеви, розови, сини. Символизира любов и привързаност, на собственика си дава сила и интелект. Помага за доброто ментално здраве.

Цитринът също има лечебни свойства, подпомага енергийния поток и здравето. Може да бъде орфанжев, кафяв или жълт.

Един от най-отдавна познатите скъпоценни камъни е тюркоазът. Вместо характерните отблясъци, той е по-скоро непрозрачен в характерния син цвят с шарени петна. Символизира добра съдба и успех, успокоява ума изащитава носителя си от беди.

Цирконият не се слави с хубаво име, но пък е разкошен камък, който често замества диаманта. Защитава пътешествениците, гарантира мирни нощи, успокоява болка и наранявания. Цветовата му гама варира в синьо, жълто, червено, оранжево и зелено.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...