Супер храни за забременяване - 24novini.bg

Супер храни за забременяване

Супер храни за по-голям шанс за забременяване Супер храни за по-голям шанс за забременяване
02.12.2017 | 18:35
(0 гласа)

Храната също влияе върху възможностите за зачеване. Тя има ключова роля за организма, включително в репродуктивната възраст, пище zdrave.to

Кои храни влияят изключително положително върху плодовитостта и увеличават шансовете за бързо и здравословно зачеване?

Ето списък:

Бобът е много богат на растителни протеини, които подобряват клетъчното здраве и увеличават шансовете за зачеване. Те са много по-полезни от животинските протеини, защото предпазват от повишаване на холестерола.

Сладоледът да се яде без угризения от бъдещите майки, защото според едно проучване на Nurses’ Health той увеличава плодовитостта.Пълномасленият сладолед балансира половите хормони и подобрява овулацията.

Спанакът, руколата, броколите и всички останали подобни на тях зеленчуци са с високо съдържание на фолиева киселина и спомагат зачеването. Тя подобрява овулацията при жените и стимулира сперматозоидите при мъжете. Фолиевата киселина намалява риска от спонтанен аборт.

Тиквените семки са с високо съдържание на желязо пък. Проучванията показват, че жените с дефицит на желязо имат проблеми с бременността.

Пълнозърнестото брашно балансира нивата на захарите в кръвта и е много по-полезен от рафинираните брашна в белия хляб. Резките повишения на инсулина водят до проблеми със зачеването, както и високите нива на кръвната захар. Пълнозърнестият хляб помага за балансиране на тези стойности.

Зехтинът също помага в нормализирането на нивата на инсулина и кръвната захар. Той намалява възпаленията в организма, което стимулира овулацията и спомага за здравословното развитие на ембриона.

Сьомгата е много богата на омега-3 мастни киселини, които стимулират секрецията на полови хормони. Те имат свойството още да подобряват кръвообращението, което е важно за захранването на репродуктивните органи с хранителни вещества и кислород.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...