Ракията победи - учените я признаха за лекарство - 24novini.bg

Ракията победи - учените я признаха за лекарство

Ракията има доказано лечебни свойства Ракията има доказано лечебни свойства
02.12.2017 | 00:12
(0 гласа)

Ракията, този еликсир за българи, сърби и македонци, победи - беше призната за лекарство. Учени от БАН и Медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, установили лечебни свойства в питието, пише сайтът Кулинари.

 

Ракията е изключително полезна за здравето, тъй като съдържа някои много важни съставки, гласят резултатите от изследването им.

 

На първо място, питието с милиони почитатели на Балканите се оказва полезно за метаболизма. Съставките му забързват храносмилането и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които помагат за усвояване на хранителните съставки.

На второ място, 50-70 грама ракия всяка вечер лекува стомашни проблеми и спомага да се поддържа оптимално тегло, посочват учените.

Третото предимство на ракията е, че оправя бързо главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето.

Учените и медиците обаче препоръчват да не се надвишава пиенето на 100 грама дневно ракия, за да действа то ползотворно върху организма.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...