С до 100 хил. лв. глобяват БНР от Комисията за регулиране на съобщенията - 24novini.bg

С до 100 хил. лв. глобяват БНР от Комисията за регулиране на съобщенията

БНР ще бъде санкционирано от КРС с глоба в размер до 100 хил. лева БНР ще бъде санкционирано от КРС с глоба в размер до 100 хил. лева Архив
20.09.2019 | 20:21
(0 гласа)

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е наложила санкция за административно нарушение на Българското национално радио (БНР) в размер между 10 и 100 хил. лева заради спирането на програма "Хоризонт" миналия петък, на 13 септември, съобщават от Комисията.

 

 

Те уточняват, че актът е издаден на 17 септември и не е бил обжалван в предвидения от закона тридневен срок, от което следва издаване на наказателно постановление.

"БНР е длъжно да осигурява непрекъснато излъчване, а в хода на проверката не е установен технически проблем, който да оправдава спирането на програмата миналата седмица", уточняват от КРС.

Комисията за регулиране на съобщенията е предоставила на Върховната касационна прокуратура материалите от своята проверка за спирането на ефира на "Хоризонт", се допълва в съобщението.

Припомняме, че в четъвртък редколегията на БНР обсъди със СЕМ случая със спирането на програмата. От медийния регулатор също ще наложат санкция на радиото, но все още не е ясно в какъв размер.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...