Черният пипер - ускорителят на отслабването - 24novini.bg

Черният пипер - ускорителят на отслабването

Черният пипер има поне четири качества, водещи до редуциране на телесното тегло Черният пипер има поне четири качества, водещи до редуциране на телесното тегло
18.03.2018 | 15:44
(0 гласа)

Британски учени констатирали, че черният пипер е много ефективно средство за отслабване. Той е с поне 4 предимства: намалява съдържанието на мазнини в организма, понижава кръвната захар, укрепва костните тъкани и ограничава лошите ефекти от наследственото затлъстяване.

За изгарянето на мазнините отговаря уникално органично съединение - ароматният алдехид пиперонал. Това е веществото, благодарение на което миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи като неприятна. Пипероналът оказва спиращо въздействие и върху наследственото затлъстяване.

 

 

Изследвания с мишки пиказали, че тези, които консумират храна с подправки, са с по-ниска телесна маса в сравнение с другите - които са на обичайния хранителен режим. Според британските диетолози и генетици, резултатите от опитите с гризачите са съотносими към диетите за хора, предава БТА.

Медиците отбелязват, че диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване.

Храната с подправки позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма, което е предпоставка за редуциране на теглото.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...