Има кръвна група неуязвима за рака - 24novini.bg

Има кръвна група неуязвима за рака

Кръвната група, според учените, носи информаци за предразположеност към рак Кръвната група, според учените, носи информаци за предразположеност към рак
21.07.2019 | 08:00
(0 гласа)

Лекари от Каролински институт в Швеция установиха пациентите с коя кръвна група най-малко се разболяват от рак. Те проверили с нова апаратура проучвания, правени още преди 50 години в болници във Великобритания.

Специалистите са наблюдавали здравето на близо 1.1 милиона души над 35-годишна възраст.

Установили са, че хората с нулева кръвна група са почти неуязвими за рака. Според колегите им от Националния център за биотехнологична информация на САЩ, тези пациенти обаче са по-склонни към заболявания, причинени от норовирус и бактерията Хеликобактер Пилори, която нарушава храносмилателния процес и се имплантира във вътрешните стени на стомаха и става почти невидима за антителата. по тази причина те страдат по-често от заболявания на храносмилателния тракт като смущения, колити, гастрити и язви.

Пациентите от група А група имат много по-висок риск от рак на стомаха, отколкото останалите,

казват също учените.

Според изследването пациентите с групи B и AB пък са по-застрашени от рак на панкреаса.

Учените напомнят, че основен причинител на рак са злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето и честия прием на противовъзпалителни нестероидни лекарства.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...