Изхъвърлете маргарина и соковете от менюто си - 24novini.bg

Изхъвърлете маргарина и соковете от менюто си

Хлябът от бяло брашно, чипсът, оризът, крекерите, маргаринът трябва да излязат от менюто ви Хлябът от бяло брашно, чипсът, оризът, крекерите, маргаринът трябва да излязат от менюто ви
13.03.2018 | 13:43
(0 гласа)

Храната е лекарството за тялото, т.е. тя трябва да се дозира и комбинира правилно. От правилното хранене зависи здравето, знаят всички. Но и всички прекаляват с вредните продукти.

Не просто заради модата на здравословното хранене, а заради негативните ефекти върху здравето от вредните храни се налага режимът на ядене да се прецизира.

Продажбите на вредни продукти се увеличиха в последното десетилетие и вече дори не впечатлява гледката на тийнейджъри с по два хамбургера и 500 мл газирано в ръка.

Има няколко групи продукти, които със сигурност, след достатъчно натрупване в тялото, вредят на здравето. Те са свързани с бялата захар, бялото брашно, газираните напитки, прекаляването със солта, маргарините и храните, за които са нужни консерванти и оцветители, за да издържат дълго в търговската мрежа.

Ето пет храни, които трябва да бъдат премахнати или поне силно ограничени в менюто:

1. Безалкохолни напитки. Тези захарни бомби могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Те могат да вкарат в хаос нивата на хормоните и кръвната ви захар, защото съдържат и много оцветители и консерванти. Ако все пак ви се допие нещо газирано, сипете си газирана вода и сложете няколко капки лимон или лайм. Но помнете - тя също не е най-правилното нещо, което да причините на тялото си.

2. Бял хляб, ориз, чипс, крекери, бисквити, торти - всички съдържат в себе си обогатено бяло брашно, което пречи на правилното метаболизиране на храната и понижава нивата на енергията ви.

 

 

3. Доматен сок. Доматите са нискокалорични, богати на витамини и антиоксиданти и затова са много полезни. Купешкият доматен сос и консервираните домати обаче съдържат някои съставки, които имат негативни здравословни ефекти. В тях консервантите са най-масово прилагани, с цел удължаване срока на годност. Освен това се използва и подсладител във формата на царевичен високо-фруктозен сироп. Ако искате да си направите паста с доматен сос, вземете си пресни домати и си направете сос, в който знаете какво точно слагате.

4. Маргарин. При производството на маргарин растителните мазнини се подлагат на т.нар. хидрогениране. Именно този процес е отговорен за по-голяма част от потенциалните вреди за здравето. Може да намажете сандвичите с прясно авокадо или просто да напръскате хляба със зехтин, но недейте с маргарин.

5. Плодови напитки, имитиращи изцедените сокове. Голяма част от тези плодови напитки са минали термична пастьоризация, за да удължат срока им на годност, което убива витамините в тях. Купешките сокове използват високо-фруктозен сироп царевичен сироп и редица оцветители. Това ги прави по-вредни дори от бялата захар, затова ги махнете от менюто си и пийте изцедени от плодове естествени сокове.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...