Паста за зъби с... червено вино? - 24novini.bg

Паста за зъби с... червено вино?

Полифенолът в червеното вино помага за против бактериите, причиняващи кариеси Полифенолът в червеното вино помага за против бактериите, причиняващи кариеси
22.02.2018 | 13:35
(0 гласа)

Червеното вино е полезно за зъбите, установи изследване на испански учени, според което антиоксидантите в червеното вино убиват бактериите, които причиняват кариес, зъбен камък и пародонтит. Тези бактерии са опасни не само за зъбите, защото когато навлизат в кръвта, могат да предизвикат възпаление и сърдечносъдови болести, съобщава в. "Дейли мирър".

Учените от Института по изследване на храните в Мадрид са анализирали ефекта на два полифенола в червеното вино. Те се оказаха по-ефикасни за поддържане на здрави зъби и венци от хранителните добавки с екстракти от вино. Ползата от полифенолите на червеното вино за зъбите се засилва, когато те бъдат комбинирани с устния пробиотик Streptococcus dentisani.

Затова испанските учени се надяват, че откритието им може да бъде използвано за разработване на нов вид паста за зъби и вода за изплакването им.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...