Не преяждайте по Коледа - тренирайте! - 24novini.bg

Не преяждайте по Коледа - тренирайте!

Фитнесът е най-доброто средство против преяждането по Коледа Фитнесът е най-доброто средство против преяждането по Коледа
24.12.2018 | 19:30
(2 гласа)

По Коледа със сигурност се преяжда. Но да не забравяме - всички фитнеси работят, а тренировките са спасението от чувството за тежест и преяждане. Тренировките свалят кръвното налягане много по-успешно от лекарствата, установиха и учените от Лондонското училище по икономика и политически науки заедно с техни колеги от Стандфордския университет.

Въпросът обаче е какви точно физически упражнения помагат след тоновете баница, сарми, питки, пълнени чушки и какво ли не.

Отговорите се опират на базата на мащабно изследване, в което са използвани данни за повече от 39 700 души.

Оказало се, че най-голямо въздействие за смъкване на кръвното налягане оказват тренировките за издръжливост (ходене, джогинг, каране на велосипед, плуване); упражнения с висока интензивност, в това число и силови (лицеви опори, вдигане на тежести), както и съчетания на първи и втория тип тренировки.

И така, най-голям ефект на хипертонията произвеждала комбинацията упражнения за издръжливост и силови тренировки. А тренировките за хора с хронични повишения на систоличното кръвно налягане – над 140 мм живачен стълб, били толкова ефективни, както и лекарствата.

Докато при здравите хора по-голямо въздействие върху кръвното имали препаратите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...