Най-добри храни при вирусни инфекции: киви, чесън и... - 24novini.bg

Най-добри храни при вирусни инфекции: киви, чесън и...

Киви, чесън, тиквено семе и кисело мляко са най-полезните храни за борба с вирусите Киви, чесън, тиквено семе и кисело мляко са най-полезните храни за борба с вирусите
20.02.2018 | 14:55
(0 гласа)

Мнозина погрешно смятат, че когато са болни трябва да ограничат храненето, за да оставят организма да се прочисти. Това е грешка. Консумацията на определени храни по-интензивно помага да се преборите с вирусните инфекции. Тези групи храни, включващи кисело мляко, гъби, чесън, тиква и тиквено семе, киви са изключително полезни за подсилване на имунната система. Към тях добавяме и водата - в големи количества тя също е с лечебно свойство.

Гъби

При гъбите например тези качества се дължат на определен вид въглехидрати в състава си – глюканите, които имат мощни подсилващи свойства.

Кисело мляко

Киселото мляко е много богато на протеини, жизнено необходими на имунната система за правилната й работа. Освен това киселите бактерии в млякото играят роля на естествени пробиотици, които допълнително подпомагат имунитета.

Чесън

Чесънът е много полезен за борбата с вирусите, защото алицинът в него е мощен имуностимулатор. Затова и този зеленчук често е наричан натурален антибиотик. Той подпомага деленето и работата на белите кръвни клетки, които се борят с външните патогени.

Тиква и тиквено семе

Тиквеното семе е изключително богато на цинк. Този минерал е от огромно значение за работата на имунната система. Той помага за деленето на клетките, тяхната регенерация и качествена функция. В тиквеното семе се съдържа още витамин Е, който също е важен за имунната система елемент.

Киви

Кивито е сред най-богатите на витамин С плодове. Той е антиоксидант и се бори успешно с вирусните инфекции, укрепва имунитета и съкращава времето за оздравяване. Хората, които го хапват ежедневно, се разболяват по-рядко.

Много вода

Оптималното количество вода е нужно на имунната система, за да работи добре. Водата помага за извеждане на токсините от тялото и предотвратяването на вирусни инфекции. При нормално състояние специалистите препоръчват по 2 литра вода дневно, а при вирусни инфекции водата следва да се увеличава, за да се оздравее по-бързо.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...