Тодор Кантарджиев: Ваксините не пазят от грип, но го карате по-леко - 24novini.bg

Тодор Кантарджиев: Ваксините не пазят от грип, но го карате по-леко

17.12.2018 | 11:40
(0 гласа)

Ваксините от грип няма да ви предпазят от това да не хванете грип, но ще го изкарате по-леко и без усложнения. Това обяви в сутрепния блок на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, национален консултатнт по заразни болести.

Пикът на грипа се очаква да дойде през януари.

В България най-малко души се ваксинират срещу грип и съответно има най-много души с респираторни заболявания - 3000 на 100 хил. човека. За сравнение в Гърция и Португалия са 500 на 100 хил.

По думите на Кантарджиев хората трябва да прибягват и до естстествени имуностимулатори - като киселото зеле и сиренето в саламура, както и спазването на хигиена.

Кантарджиев коментира и мерките за задължителните ваксини в Румъния, при които властите вече налагат глоби или лишаване от свобода на родителите, които не ваксинират децата си. По думите му действията на властоите са в резулътата на епидемията от морбили в северната ни съседка, при която само за година са загинали над 40 деца. Той посочи, че българските здравни власти са усплеи да се справят с казусите на внесено мобили засега, затова и не се налагат мерки като в Румъния.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...