Любовта към алкохола е генетична или хипотеза за пияната маймуна - 24novini.bg

Любовта към алкохола е генетична или хипотеза за пияната маймуна

28.10.2018 | 15:31
(0 гласа)

Любовта ни към алкохола в днешно време се оказва, че датира отпреди десет милиона години, когато маймуните развили вкус към ферментирали плодове, твърдят учени, цитирани от „Дейли Мейл“ ( Daily Mail ).Способността да се „пие“ се е вкоренила в човешкия геном. Учените наричат това „хипотезата за пияната маймуна“.

 

Учените вече са определили времето, когато тази уникална генетична мутация се е развила, позволявайки на някои маймуни да преработват етанола – някога отровна субстанция за тях. Опиянението помагало на маймуните да се освободят от задръжките си и се научили да се доверяват един на друг, което е ключово еволюционно предимство.

 

Консумацията на алкохол е почти универсална характеристика на човешките общества и затова учениците се опитали да открияш генетична предразположеност към пиенето и еволюционнашь базал

 

През човешката история консумацията на алкохол може да е помогнала на хората да станат по-креативни, подпомагайки развитието на езика, изкуството и религията. Всъщност някои археолози споделят идеята, че причината, поради която хората са започнали да отглеждат зърнени култури като пшеница и ечемик, не е за да направят хляб, а за да направят овесена каша, която може да ферментира.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...