В Европа се пие най-много алкохол, но това води до поне 6 вида рак - 24novini.bg

В Европа се пие най-много алкохол, но това води до поне 6 вида рак

В Европа се консумира най-много алкохол на глава от населението, твърди СЗО В Европа се консумира най-много алкохол на глава от населението, твърди СЗО
12.02.2018 | 16:08
(0 гласа)

Редовната злоупотреба с алкохол носи риск от поне 6 типа рак. Според данни на Световната здравна организация (СЗО) в Европа се консумират най-големи количества алкохол на глава от населението.

От СЗО твърдят, че е твърде малко информацията, достигаща до крайния потребител за връзката между алкохола и болестите, сред които и рак.

Проучванията сочат, че редовните злоупотреби с алкохол може да провокират поне 6 типа рак, сред които рак на дебелото черво, на гърдата, на хранопровода, на ларинкса, на черния дроб, на устата.

Причината алкохолът да е толкова опасен е етанолът, съдържащ се в различни количества във всеки тип спиртна напитка. Увреждащото действие на етанола се изразява в изменения, които повишават риска дадена клетка да постави началото на злокачествено туморно образувание. Освен това етанолът променя хормоналната секреция и може да доведе до бурно делене на тези клетки, ускорявайки формирането на тумора, казват специалистите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...