Краят на храната? - 24novini.bg

Краят на храната?

Според създателя Soylent съдържа всички вещества, нужни за оцеляването на човека Според създателя Soylent съдържа всички вещества, нужни за оцеляването на човека
11.02.2018 | 15:40
(0 гласа)

Ако има продукт – напитка, хапче, каша, лепенка за тяло – който съдържа всички необходими за оцеляването ни вещества, няма да се налага да ядем, за да живеем.

Напитката, в която има всичко - Soylent – най-известният в момента продукт, който бързо беше наречен „краят на храната“ e гъста напитка, която се продава на прах, разрежда се с вода и наподобява нещо средно между боза, овесена каша и смес за палачинки.

Soylent се рекламира като пълен заместител на храненето, който съдържа абсолютно всички вещества, необходими за пълноценното и здравословно хранене – въглехидрати, протеини, мазнини, витамини, микроелементи.

Създателят на Soylent решава, че няма да харчи повече време и пари, за да се храни и започва да се изучава хранителна биохимия. Според него напитката е практично решение, тъй като не се налага да пазарувате, да миете чинии, да плащате големи сметки за ток или да се чудите какво да сготвите за вечеря.

Взаимствал е идеята за името от постапокалиптична новела на Хари Харисън от 1966г, по която има направен филм на име "Soylent Green". За създателя на напитката Soylent означава: семпло, евтино, ефективно.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...