Стотици платили вноските си се оказаха без здравни права - 24novini.bg

Стотици платили вноските си се оказаха без здравни права

Заради сливане на банки стотици, платили здравни осигуровки се оказаха нередовни Заради сливане на банки стотици, платили здравни осигуровки се оказаха нередовни
04.10.2018 | 08:20
(0 гласа)

Стотици се оказват с прекратени здравни права, въпреки че са се издължили на хазната. Проблемът възниква заради прехвърлянето на базата с данни на обслужващата банка, след като тя се сля с друга финансова институция.

 

За проблема алармираха зрители bTV, които са били със загубени здравни права. Платили са вноските си на куп, за да могат да ползват медицински услуги. Проверка на медиците обаче показва, че продължават да се водят неосигурени.

 

От НАП съобщиха за проблема днес. Той възниква на 1 октомври, когато започва сливането на системите на двете банки.

В 10 града има затруднения с плащанията в банковите клонове. Според хората, служителите трябва да предупреждават, че внесените пари може да не бъдат отразени в ситемата.

От НАП съветват да се използват пос терминалите в офисите на банките или да превеждат сумите по електронен път от компютъра у дома, за да се избегне проблемът.

От банката коментираха за bTV, че парите са по сметките, но заради сливането на информационните системи се появяват множество технически дефекти, върху които се работи. Поеха ангажимент утре плащанията да са без проблем.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...