ДПС нападна Радев - той знаел защо пазят Доган - 24novini.bg

ДПС нападна Радев - той знаел защо пазят Доган

Румен Радев знаел на-добре защо се охранява Доган, казаха от ДПС Румен Радев знаел на-добре защо се охранява Доган, казаха от ДПС
09.07.2020 | 15:00
(1 глас)

НСО охранява стриктно хора, които са застрашени и тяхната охрана е пряко свързана с националната сигурност на България. Охраната е по законов ред. Щом казваш, че не е необходима охрана, кажи защо не е необходима охрана? Това заяви пред Dariknews зам.-председателят на ДПС Янко Янков по повод изявлението на Румен Радев.

 

 

"Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата.

Той трябва да е абсолютно наясно кои са причините, за да има такава охрана. Специалните служби докладват на него.", заяви още той.

"Съгласно закона, могат да се охраняват и други български граждани, на които животът е застрашен във връзка с националната сигурност на Република България, освен председател на парламента и премиер. И от тази гледна точка президентът трябва най-добре да знае кои са - той получава доклади от специалните служби и трябва да знае", коментира Янков.

 

"Президентът иска да предпази себе си. Стига с този популизъм, с който само демогогстваме пред българските граждани.

С медийни прояви не знам докъде ще докараме България по този начин", посочи зам.-председателят на ДПС. Според Янков не отива на бивш министър като Христо Иванов подобна акция по море. Янков апелира към българските политици да се държат по-сериозно.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...