Отрова за мишки е причинила смъртта на 9-годишното дете в Кардам - 24novini.bg

Отрова за мишки е причинила смъртта на 9-годишното дете в Кардам

Пред журналисти в Народното събрание Сотир Цацаров подчерта, че смъртта на детето от Кардам е причинена от надишване с отрова за мишка. Пред журналисти в Народното събрание Сотир Цацаров подчерта, че смъртта на детето от Кардам е причинена от надишване с отрова за мишка. Архив
21.11.2019 | 19:20
(0 гласа)

Причината за смъртта на 9-годишното момче в Кардам е поставена отрова за гризачи в стената на стаята, в която е спяло детето. Неговото легло е било близо до стената и то се е натровило от вдишването на отровата. 

 

 

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание. 

Припомняме, че деветгодишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в болница в много тежко състояние на натравяне.

"Причината е резултат на три готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат от съответната районна прокуратура", обясни Цацаров и добави, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на семейството. 

По думите на Цацаров причината е свързана и с лошите битови условия. 

"От жилищните помещения на семейството са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители. Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение", заяви той. 

Отворите, в които е била отровата, са били зазидани с кал в стената и според една от хипотезите на експертите става дума за много силно дейсващи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето. 

"Настъпило е силно отравяне от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки", каза Цацаров.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...