Куриоз! Пловдив - Европейска столица на културата... без концертна зала - 24novini.bg

Куриоз! Пловдив - Европейска столица на културата... без концертна зала

Пловдив ще е Европейската столица на културата... без концертна зала Пловдив ще е Европейската столица на културата... без концертна зала
20.03.2018 | 15:10
(0 гласа)

Куриоз па български се разиграва с домакинството на Пловдив за Европейската столица на културата през 2019 г.

Оказва се, че домакинът ще посрещне престижния форум без концертна зала, защото държавата нямало да успее да направи ремонта навреме. Обяснението е наистина абсурдно, след като за домакинството на Пловдив се знае от 19 май 2015 година и 3 години са достатъчно време за всяка ремонтна дейност от подобен мащаб.

Това съобщи председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова на срещата, организирана днес от фондация "Дом за пловдивската опера".

Стоянова е заявила, че концертната зала ще бъде основно ремонтирана за 12 милиона лева, но не по-рано от 2020 г., съобщават от фондацията. "За съжаление времето няма да стигне, за да може Концертната зала да отвори вратите си за Европейска столица на културата", отбеляза Менда Стоянова.

 

 

Стоянова напомни вес пак, че в Пловдив имабо Античен театър и Градския дом на културата "Борис Христов", чиято сцена се ползва за спектакли. Разбира се, как един град е Европейска столица на кутурата без целенасочени и добре планирани инвестиции в културна инфраструктура е въпрос, на който Стоянова не отговори с приемливи за пловдивчани и за обществото аргументи.

Концертната зала е затворена по разпореждане на Пожарната. Състоянието й е много лошо, от тавана и стените пада мазилка, има течове, всички инсталации са опасни за експлоатация и в трагично състояние, посочват от фондацията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...