София Прайд пее срещу омразата с Мила Роберт (видео) - 24novini.bg

София Прайд пее срещу омразата с Мила Роберт (видео)

Стотици пеят срещу омрзата заедно с Мила Роберт на София Прайд 2019 г. 24новини.бг
08.06.2019 | 22:00
(0 гласа)

Стотици участници пеят заедно с младата изпълнителка Мила Роберт на 12-то издание на София Прайд 2019 г. Гей-парадът в столицата стартира с първата си проява за деня на Паметника на Съветската армия, където сред павилионите има изградена сцена за гост-изпълнителите. Репортерите на 24новини.бг са на място и показват фестивала.

 

 

Стотици хора пеят и танцуват с Мила Роберт с призива срещу омразата и дискриминацията на различните.

 

Мотото тази година е "Не давай власт на омразата!".

Днес София ще е терен на гей-парада, но и на анти-гей парада, както и на Поход за защита на семейството. И трите шествия минаха мирно, без сблъсъци и засилена полицейска охрана.

В 17,30 ч. пред Министреския съвет започна Похода за защита на семейството, където хората рецитираха "Земя като една човешка длан" и призоваваха за традицонни семейни ценности.

На пилоните на НДК в 17,00 ч. се събраха привържениците на анти-гей парада. Те преминаха в шествие през бул. "Витоша" до Президентството, а накаря направиха мирно бдение на пл. "Александър Невски".

Репортерите на 24новини.бг ще показват кадри и от трите шествия в YouTube канала на 24новини.бг.

В центъра на София има засилено полицейско присъствие и мерки за сигурност,

а централни улици бяха временно затворени за движение.

В призива на София Прайд 2019 се казва: "В годината, в която крайната десница бележи по света най-големия си възход от началото на ХХ век насам, ние, хората които исторически сме били жертва на фашизма, консерватизма и патриархата, можем заедно с нашите хетеро и цисджендър близки, приятели и съмишленици да покажем, че не ни е страх да се изправим, че сме много и заслужаваме щастие, колкото и всеки друг!".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...