За Деня на детето - ето къде да заведем малчуганите - 24novini.bg

За Деня на детето - ето къде да заведем малчуганите

Забавленията за децата в София и страната по повод 1 юни са стотици Забавленията за децата в София и страната по повод 1 юни са стотици
01.06.2019 | 08:00
(0 гласа)

Днес е 1 юни, в който отбелязваме Международния ден на детето. Той се чества във всички бивши социалистически държави след като през 1949 г. СССР приема 1 юни за Международен ден за защита на децата. 

 

През 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата, но той не е възприет от много държави, тъй като всяка предпочита да запази собствените си традиции за отбелязване на празника. През ноември у нас се отбелязва повече Деня на християнското семейство, а за Ден на детето си остава 1 юни.

 

У нас 1 юни различните институции предлагат много забавления за децата и техните родители.

Днес целият ден „Музейко“ предлага безплатен вход за малчуганите, както и „TechnoMagicLand“

В НДК продължават Пролетния базар на книгата и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, където за малки и големи ще има ателиета, срещи и изложби.

От 13:00 часа започва Ден на детето в Квадрат 500.

А балет „Арабеск“ подарява на децата безплатен вход за спектакъла „Пепеляшка“, който е от 11:00 часа в Държавен музикален и балетен център.

Търговските центрове също предлагат различни забавления за децата днес - навсякъде в моловете в София и в страната.

 

Ако все пак предпочетете да прекарате деня на открито, имайте предвид, че през целия ден

от 10:00 до 20:00 часа ще има десетки културно-образователни и забавни инициативи за деца в София.

В Градската градина пред Народния театър ще се проведе Детски панаир.

В Южния парк ще се проведе събитието - Социално градче за обмяна и предаване знания и опит за социално подпомагане на деца и младежи, а по същото време – 10:00 часа в Борисовата градина ще започне Детски празник. И в двата парка през деня ще има още редица събития.

В Зоологическата градина също ще има изненади по повод празника. Съботният ден там е ден за хранене на животните и малките ще са изключително доволни да им подарите това приключение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...