Димитър Маринов: За флирта с политиката, парите и "Оскар"-а в живота - 24novini.bg

Димитър Маринов: За флирта с политиката, парите и "Оскар"-а в живота

Над 3 часа продължи срещата на Димитър Маринов със студентите в НАТФИЗ Над 3 часа продължи срещата на Димитър Маринов със студентите в НАТФИЗ НАТФИЗ
12.03.2019 | 22:40
(0 гласа)

Три часа и половина продължи срещата в НАТФИЗ на носителя на „Оскар" Димитър Маринов с български студенти. Залата бе тясна да събере желаещите да се срещнат с един от изпълнителите в "Зелената книга".

 

„Всеки един от вас може да застане на моето място, стига да го поиска и да работи за това", категоричен бе Маринов пред студентите.

 

Как се учи бързо текст? Колко важна е дисциплината – професионална и личностна? Как да се подготвим за кастинг? Как се взема роля? У кого е решението на проблема? Каква е разликата между европейския и американския актьор? Какво е мястото на парите в професията? Каква е функцията на агента и по какво се различава от тази на мениджъра?

В какво се крие индивидуалността? Какво е конкуренция? Да флиртуваме ли с политиката?

Какво е мястото на словото и колко са важни часовете по сценична реч? Това бяха само част от въпросите, които аудиторията разискваше в продължение на часове.

„Не се правете на актьори, защото все още не сте. Вие сте студенти. Това е най-сладкият период в живота ви. Използвайте това време, за да работите, да правите грешки, които да преодолявате и да ставате все по-добри...", каза пред студентите Димитър Маринов.

По думите му, "най-великото нещо в театъра е театралната трупа".

Маринов се обърна с важни насоки към своите млади последователи в актьорската професия:

"Не си завиждайте! Работете заедно! Създайте трупа!

Създавайте спектакли и не се оплаквайте, че ви е трудно. Ако времето не ви харесва, не хленчете, а направете нещо, но го направете като актьори. Казвайте онова, което искате, но винаги го казвайте като актьори и не изневерявайте на интуицията си."

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...