Кино-забавачка за деца през февруари в "Дома на киното" - 24novini.bg

Кино-забавачка за деца през февруари в "Дома на киното"

Кино-забавачката през февруари в "Дома на киното" дава възмжност и на родителите да гледат хубав филм Кино-забавачката през февруари в "Дома на киното" дава възмжност и на родителите да гледат хубав филм
02.02.2019 | 13:02
(0 гласа)

Свикнали сме да смятаме места като кино, театър, галерия, концерт за неподходящи да се отиде там с малко дете или бебе. Виновен ли е човек, че иска да гледа филм или пиеса, но е и родител? Не, не е, по принцип. Но на практика е отчетливо наказан.

 

На тези места няма къде да си оставиш детето, за да имаш 180 минути за себе си и изкуството. Но ние намерихме изключение.

 

В „Дома на Киното“ от 23.01.2019 г. започна проекта „С деца и бебета на кино“.

Авторите на идеята пишат: „В Дом на киното знаем, че може да е трудно за младите родители да направят нещо за себе си. Нашите

специализирани родителски и бебешки прожекции ви позволяват да гледате актуални кинозаглавия, без да се налага да търсите детегледачка,

или да се притеснявате, че ще трябва да бягате към вратата, ако малките се разсърдят“.

И за да е още по-удобно, съобразно следобедния сън на малчуганите, прожекциите са по обед, обикновено в часовете около 12:00 ч. до 14:30 ч.

Инициативата ще продължи месец - до 27.02.2019 г.

„Домът на киното“ отваря врати още през 1989 г. и е собственост на „Съюза на българските филмови дейци“. Този кино салон всяка седмица стартира нови проект, при които в рамките на месец се показва определен вид кино.

Интересна инициатива е и „Кино за учащи“, където ученици и студенти имат безплатен вход за прожекциите.

В много софийски молове може да се гледа кино, някъде имат и детски центрове, не препълнените с тийнейджъри и пуканки по пода салони са далеч от предствата на работещите по 12 часа хора за приятно прекарване.

Малките софийски кина са истински остров на доброто преживяване и гаранция, че ще избегнете челния сблъсък с отегчително комерсиалнното кино.

В „Дома на киното“ всеки ден показват различни заглавия, а с

новата кино-занималня и за децата ще има интересен филм, и за родителите - добро заглавие.

На сайта http://domnakinoto.com / може да се резервира или купи билет онлайн. 

Киносалонът, в който може да се отиде с бебето на кино, без някой да гледа родителите накриво, се намира на улица "Екзарх Йосиф" № 37 в центъра на София.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...