И Мария Габриел като Ангелкова се снима на червения килим - 24novini.bg

И Мария Габриел като Ангелкова се снима на червения килим

15.05.2018 | 11:48
(0 гласа)

Младите жени в ГЕРБ очевидно имат фетиш към киното и червените му килими. След като министърът на туризма Николина Ангелкова "изби рибата" през февруари със снимки от оскарите, днес това направи и бъкгарският еврокомисар и бившо острие на ГЕРБ в Европарламента Мария Габриел. 

В социалните мрежи се появиха снимки, на които Габриел и фунционери от ГЕРБ позират със знаменитости на червения килим на Фестивала в Кан. Зевзеци побързаха да отбележат, че Габриел е заменила скучните делови костюмчета с шармантна червена рокля. 

Всъщност Мария Габриел, която е комисар по дигиталния пазар е по работа на кинофестивала. От профила ѝ във Фейсбук става ясно, че е там, защото част от филмите, които се борят на фестивала, са финансирани от европейската програма МЕДИА. По време на срещите си с режисьори тя е получила зелена светлина да създаде онлайн каталог на европейските филми. 

 

Засега не е ясно как той ще е по-различчен от сайта IMDB (International movie data base), но така или иначе подробностите ще станат ясни през октомври. От думите на Габриел се разбра, че тя е лансирала идеята си още на Берлинале, засилила я на фестивала във Венеция, сега и в Кан, а най-вероятно, макат все още да не е споделила плаове, ще я промотира и на фестивала в Сараево през юни. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...