Младежи преобразиха детска градина със стари гуми - 24novini.bg

Младежи преобразиха детска градина със стари гуми

"Научният" подлез
24.04.2018 | 08:52
(1 глас)

Старите автомобилни гуми имат нов живот, благодарение на група младежи, които са се заели да преобразят детска градина в центъра на столицата. 

Екипът на "ПОдЛЕЗНО" събира през социалната мрежа Фейсбук в продължение на един месец използвани автомобилни гуми, които вместо да бъдат изхвърлени на бунищата или още по-лошо изгорени, ще бъдат използвани за направата на играчки и катерушки в детска градина "Олимпийче" на ъгъла на улиците "Христо Белчев" и "Иван Денкооглу".

Децата от градината са нарисували над 400 рисунки на своите фантазии и от тях уличнте артисти, известни досега с облагородяването на подлези, ще направят различни инсталации за игра, кофи за разделно събиране на отпадъци, детски катерушки, люлки и различни "добри чудовища" или "фантасмагорини", както са ги кръстили от сдружението.

 

Гумите да измити и обезопасени. 

Следващият проект на младите хора от "Подлезно" е да превърнат стар и не осветен подлез в "спортен подлез".  Техни са подлезите "Филмов" - на "Цариградско шосе" между Орлов Мост и Полиграфическия комбинат и подлез "Музикален" - няколко спирки по-нагоре по булеварда, както и няколко подлеза на по бул. "България" като "Научен", който може да видите във видеото.  

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...