Певецът Калин Вельов стана депутат: Няма да изоставя ГЕРБ! - 24novini.bg

Певецът Калин Вельов стана депутат: Няма да изоставя ГЕРБ!

Музикантът Каин Вельов стана депутат. Хората се настроиха негативно към решението му Музикантът Каин Вельов стана депутат. Хората се настроиха негативно към решението му
18.07.2020 | 18:30
(0 гласа)

Двама нови депутати влазоха в Народното събрание. В началото на заседанието вчера те се заклеха. Това е музикантът и певец Калин Вельов, който сменя Джема Грозданова в ГЕРБ и Елена Ангелинина от ВОЛЯ, която застава на мястото на Андон Дончев.

 

 

 

Депутатът Вельов заяви пред "Денят ON AIR", че правителството трябва да остане на власт, защото моментът е деликатен.

"Ако трябва да има промени, те трябва да се случат с демократично гласуване, през март месец. Точно сега не трябва да сме политически дестабилизирани в момент на пандемия и икономическа криза", посочи той.

Вельов разказа как е минал първият му ден като депутат от ПГ на ГЕРБ. "Първият ден беше добре, премина спокойно. Времето е пред нас. Новината дойде изненадващо, защото

аз имах очаквания да стана част от ГЕРБ преди близо 4 години и бях позабравил.

Сега ми е смешно, много хора са забравили, че съм бил кандидат-депутат и сега им дойде като гръм от ясно небе. Не съм размишлявал много за това, защото от много години подкрепям ГЕРБ, но също съм ги и критикувал за някои нередности.

Но съм им съподвижник и сега в този труден момент не бих се завъртял котешки",

каза още бившият музикант пред Bulgaria ON AIR. Веднага щом новината за присъединяването на Вельов към ГЕРБ се разпространи, освен подкрепа, е срещнал и негативни настроения.

"Всички са много негативно настроени, има протести, но аз обичам трудностите,

смело скачам в такива моменти. Семейстовото ме подкрепя в тези неща,Нашият сектор е съчетан от индивидуалисти, трудно се обединяваме, трудно имаме единно мнение. А точно секторът трябва да приветства всички от сферата на културата, които влизат в парламента, във властта и да го приемат като шанс", смята той. Калин Вельов изтъкна, че културата бе най-ударена от коронакризата. 

Ангелинина влиза в Народното събрание след като 9 човека от листата са отказали преди нея.

Новината доведе до бурни реакции в пленарната зала, което ядоса лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той излезе с декларация, в която порица поведението на БСП, като заяви, че се държат “просташки”.

Депутатите си подхвърлиха заядливи реплики и за протестите от 2013 г. и сегашните.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...