След държавни бензиностанции - и държавни застраховки. В пощите - 24novini.bg

След държавни бензиностанции - и държавни застраховки. В пощите

Държавните пощи ще предлагат застраховки. След държавните бензиностанции... Соцът ударно се връща Държавните пощи ще предлагат застраховки. След държавните бензиностанции... Соцът ударно се връща
19.05.2020 | 17:02
(1 глас)

Вървят преговори пощите да започнат да предлагат застрахователни и финансови услуги, съобщи днес по БНТ министърът на транспорта Росен Желязков. След съобщението вчера за държавните бензиностанции, това за държавните застраховки затвърди тенденцията за ударно връщане на соца според повелята на премиера Бойко Борисов.

 

 

Те имат капацитет да развиват и други услуги, като това стана ясно покрай разпространението на печатните издания, допълни той.

Според Желязков пускането на допълнителни услуги ще е от полза както за персонала, който ще получава бонуси, така и за клиентите. Идеята пощите да разпространяват печатните издания се появи през ноември миналата година.

Правителственото решение се формализира в края на февруари, седмица след затварянето на веригата Lafka, която разпространяваше вестниците и списанията в страната доскоро. Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако се наложи, ще има държавна субсидия, за да стига печатът до сергиите из страната, които са 6000.

Повод да обяви това намерение бяха продължаващите с години критики към България

за ограничаване на свободата на словото в условията на частен разпространителски монопол.

Днес Желязков потвърди, че това ще е субсидирана от държавата дейност по подобие на предоставянето на универсална пощенска услуга и разпределение и предоставянето на пенсиите. "През следващите няколко години приходите ще намаляват, а разходите ще остават същите.

С увеличаване на разходите за персонал могат и да се увеличават". коментира Желязков. Той допълни, че в момента е рано да се каже какви ще са загубите от разпространението на печата, като сега се изчислявали.

След като това стана кабинетът щял да разгледа механизмите за определяна на компенсацията, която пощите да получават за дейността.

През март пощите обявиха обществена поръчка на стойност 60 млн. лв. за четири години за подизпълнител на разпространението на печата. В нея беше подадена само една оферта от "ВИП секюрити", която и сега върши дейността, покрай договора за превоз на инкасото на дружеството.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...