МВР разтури сватба с 350 души в Монтана - 24novini.bg

МВР разтури сватба с 350 души в Монтана

МВР разтури сватба във Вълчедръм заради извънредното положение МВР разтури сватба във Вълчедръм заради извънредното положение
16.03.2020 | 17:00
(0 гласа)

МВР предотврати сватба с 350 гости в Монтанско. Сватбата е във Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 

 

Сватбарите щели да празнуват вчера въпреки въведеното извънредно положение в страната

и наложените от властите строги противоепидемични мерки, основната от които е да няма събирания на много хора на едно място. Полицията не е позволила това да стане.

През вчерашния ден полицаи от Монтанско са проверили и няколко сигнала за работещи увеселителни заведения и кафенета, но те се оказали фалшиви, уточниха още от ОДМВР в Монтана.

Същевременно от вътрешното министерство съобщиха, че съвместни екипи на МВР и РЗИ София-област започват масови проверки в курортния комплекс Боровец. Ще бъдат проверявани хотели, ресторанти, барове и кафенета. Инспекциите са във връзка с усложнената епидемична обстановка и въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на България.

Кризисният щаб в община Банско пък поиска да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на пиринския курорт,

в т. ч. фризьорски и козметични салони. От щаба искат всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно-хигиенни условия. В противен случай ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.

Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб санитарно-хигиенни изисквания.

"Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат

всички необходими мерки за неприемане на нови туристи,

а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб.

Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости. Препоръчваме да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване престоя на гости на хотели и места за настаняване!", се казва в призива на Кризисния щаб в община Банско, който е подписан от кмета Иван Кадев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...