Китай откри метод срещу коронавируса - 24novini.bg

Китай откри метод срещу коронавируса

Китай откри метод срещу коронавируса чрез преливане на плазма Китай откри метод срещу коронавируса чрез преливане на плазма
14.02.2020 | 16:57
(0 гласа)

Китайската трансфузионна техника за преливане на плазма от излекувани пациенти с коронавирус се оказа ефективна при лечение на заразените пациенти.

 

 

Това съобщи агенция Синхуа, като се позова на

местни лекари, които дадоха пресконференция начело с ръководителя на болницата в Ухан.

Както обясниха експерти, в плазмата на някои хора, които са се справили с болестта, са открити антитела, които помагат в борбата с коронавируса.

Междувременно властите в Германия съобщиха, че вече има първи оздравял в страната, но не чрез този метод. Китай успокои света, че няма разрастване на заразата от Ухан, въпреки завишените данни.

От Пекин потвърдиха, че скокът в броя на загиналите и заразените е заради нова методика на преброяване.

Но реалната ситуация не се е влошила и властите вярват, че ще може да бъде овладяна без болестта да тръгне масово по света. Вчера, на 13 февруари, в Китай са починали 121 души, заразени от коронавируса. Новите регистрирани случаи са около 5 хиляди. Тези цифри са подобни на данните от предишните дни. Извънреден съвет на ЕС се състоя вчера заради коронавируса. Министрите на здравеопазването обсъждаха как да се спре разпространението на заразата в Европа.

Основания за притеснения в ЕС от коронавируса няма. Това беше изводът на всички здравни министри от ЕС.

Случаите в Европа са 46, като в тях влизат и случаите във Великобритания.

Няма опасност от епидемия, няма опасност заразата да се разрасне. Всички тези случаи са под наблюдение, под карантина. Министрите се събраха по-скоро, за да координират действията си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...