Германски вестник нарече Слави Трифонов "плешив гигант" - 24novini.bg

Германски вестник нарече Слави Трифонов "плешив гигант"

Слави Трифонов е наречен от изданието "плешив гигант с осигуровки" Слави Трифонов е наречен от изданието "плешив гигант с осигуровки"
19.12.2019 | 23:25
(0 гласа)

През деня 2-метровият плешив гигант с татуировки обикновено носи спортни панталони и черни тениски със сюжети от рок сцената. Но той също така не иска да бъде политик, поне не обикновен. И въпреки това е привлечен от политиката, сега дори със собствена партия или, както той го нарича, политически проект.

 

 

Партия за него звучи твърде много като нещо установено.

Според НЦЦ Станислав Тодоров Трифонов е институция на българската сцена. Той се изявява от 19 години като рок музикант, изпълващ най-големите стадиони в страната и като водещ. Досега са излъчени 4200 броя от неговото шоу, което е проектирано в стила на американско вечерно шоу и често постига мечтани от други оценки.

Отбелязва се и референдума за реформа на избирателната система и финансирането на партиите, която според Трифонов насърчава злоупотребата с власт. Благодарение на своята популярност той с лекота осигури необходимите подписи. 80 процента гласуваха за неговото предложение.

Но тъй като избирателната активност беше твърде ниска, решението не беше обвързващо. Парламентът го игнорира. Според вестника, макар да не е парламентарно представен,

се смята, че Трифонов има подкрепа на 10 процента от избирателите.

В парламента неговата партия може да бъде балансьор между дясната коалиция на консерваторите и ултранационалистите на премиера Бойко Борисов и посткомунистическата опозиция.

Подчертава се твърдението на Трифонов „Не ме интересува властта, това ме отличава от Владимир Зеленски и Бепе Грило – и от Доналд Тръмп.“ „Искам да променя системата и да върна справедливостта.“ Авторите виждат в стратегията на новия проект популизъм.

Констатират, също така, автентичността на възмущението на Трифонов от положението с медиите в България: „Когато започнах шоуто си, България беше 32-та в индекса за свобода на словото, а днес е 111-та“, обяснява той. Най-важните радио- и телевизионни оператори се контролират от предприемача и политик Делян Пеевски. Олигархичните структури също доминират. Независимото информиране е предимно в Интернет.

Публикацията припомня последните засега признаци на злоупотреба с власт.

„През пролетта бе обявено, че многобройни топ политици получават луксозни апартаменти с отстъпка.

Финансирането на партиите е друг пример.“ Призивът на Трифонов за ограничаване на властта на предразположения към корупция елит е популярен, констатира НЦЦ.

С промяната към мажоритарна система, както изисква Трифонов, значимостта на отделните кандидати се увеличава, тази на партиите намалява. И без това вече силната персонализация на българската политика би нараснала.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...