Времето през декември - без сняг за Коледа, с температури над нормата - 24novini.bg

Времето през декември - без сняг за Коледа, с температури над нормата

На моменти през декември дъждовете ще преминат в сняг, но няма да се задържи снежна покривка. На моменти през декември дъждовете ще преминат в сняг, но няма да се задържи снежна покривка. Архив
30.11.2019 | 22:29
(0 гласа)

През декември няма да има трайна снежна покривка. Ще има леки превалявания от сняг на места, но снегът няма да се задържи за празниците. Това сочи прогнозата за времето през месец декември, публикувана от НИМХ.  

 Средните температури през месеца ще са около и над нормата.

В Северна България и високите полета средната температура ще е между 0 и 1 градуса, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони – около 4˚, в планините — от минус 8 до минус 3°.

Най-ниските температури ще бъдат между минус 6 и минус 11 градуса, а най-високите ще са между 10 и 15 градуса. 

Началото на астрономическата зима е на 22 декември в 06:19 часа.

След по-студеното време в края на ноември, декември ще започне с нормални за периода температури. В началото на месеца няма да има валежи, а през деня температурите щще се повишат.

Между 3 и 6 декември се очакват валежи и захлаждане. 

На места в северните райони и по високите полета на запад валежите ще се примесват и ще преминават в сняг. Голямата динамика на атмосферата и редуващите се температури обаче няма да позволят на снега да се задържи. 

В края на първото десетдневие от декември ще вали, но ще е предимно дъжд, а не сняг. 

През вторите десет дни от декември условията за валежи ще се запазят. Леко ще се понижат температурите на места, главно в Предбалкана, по високите полета на запад и в североизточните райони.

Възможно е дъждът за кратко да премине в сняг, но няма да се образува трайна снежна покривка. 

Около средата на месеца се очаква да намалее динамиката на атмосферата и вероятността за валежи ще бъде малка. Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните.

В последните десет дни от декември се очаква облачно време, с намалена видимост, но без валежи. Тенденцията ще е за постепенно падане на температурите, така че да останат близки до обичайните.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...