Няма да има сняг за Коледа - 24novini.bg

Няма да има сняг за Коледа

На моменти през декември дъждовете ще преминат в сняг, но няма да се задтржи снежна покривка. На моменти през декември дъждовете ще преминат в сняг, но няма да се задтржи снежна покривка. Архив
28.11.2019 | 22:39
(0 гласа)

На Коледа няма да има сняг. Това сочи прогнозата за времето през месец декември, публикувана от НИМХ. 

 

 

Средните температури през месеца ще са около и над нормата.

В Северна България и високите полета средната температура ще е между 0 и 1 градуса, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони – около 4˚, в планините — от минус 8 до минус 3°.

Най-ниските температури ще бъдат между минус 6 и минус 11 градуса, а най-високите ще са между 10 и 15 градуса. 

Началото на астрономическата зима е на 22 декември в 06:19 часа.

След по-студеното време в края на ноември, декември ще започне с нормални за периода температури. В началото на месеца няма да има валежи, а през деня температурите щще се повишат.

Между 3 и 6 декември се очакват валежи и захлаждане. 

На места в северните райони и по високите полета на запад валежите ще се примесват и ще преминават в сняг. Голямата динамика на атмосферата и редуващите се температури обаче няма да позволят на снега да се задържи. 

В края на първото десетдневие от декември ще вали, но ще е предимно дъжд, а не сняг. 

През вторите десет дни от декември условията за валежи ще се запазят. Леко ще се понижат температурите на места, главно в Предбалкана, по високите полета на запад и в североизточните райони.

Възможно е дъждът за кратко да премине в сняг, но няма да се образува трайна снежна покривка. 

Около средата на месеца се очаква да намалее динамиката на атмосферата и вероятността за валежи ще бъде малка. Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните.

В последните десет дни от декември се очаква облачно време, с намалена видимост, но без валежи. Тенденцията ще е за постепенно падане на температурите, така че да останат близки до обичайните.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...