Руските крави ще носят очила за виртуална реалност за повече мляко - 24novini.bg

Руските крави ще носят очила за виртуална реалност за повече мляко

В Русия измислиха виртуални очила за крави, за да дават животните повече мляко. В Русия измислиха виртуални очила за крави, за да дават животните повече мляко. The Independent
27.11.2019 | 23:20
(0 гласа)

Кравите в Русия ще носят очила за виртуална реалност, за да бъде увеличен добивът на мляко, пише британското издание The Independent.

С цел да се преодолее зимната депресия при кравите, руските учени са измислили специални очила за виртуална реалност, с които животното вижда сочна зелена трева на лятна поляна.

До момента тестовете с прототип на устройството са дали положителен резултат - кравите са по-малко стресирани и произвеждат повече мляко, което би трябвало да помогне на Русия да заеме важно място сред световните лидери в селското стопанство.

Точният дизайн на очилата за виртуална реалност за крави се държи в тайна, но някои особености вече са популярни в мрежата. 

Според местните информационни служби, благодарение на „уникалната си форма“, очилата са перфектно адаптирани към анатомичните особености на кравата.

Една от фермите в северозападните части на Москва вече е започнала да тества прототипа и е постигнала положителни резултати. Учените уверяват, че ще продължат да наблюдават как изобщо това изобретение ще повлияе на производството на мляко.

Освен очилата, във фермите ще се появи и аудио оборудване, за да могат животните да слушат музика. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...