Фандъкова: В София лалетата са повече от Амстердам - 24novini.bg

Фандъкова: В София лалетата са повече от Амстердам

В София лалетата са повече от Амстердам, твърди столичната кметица Фандъкова, след като днес засади пет лалета В София лалетата са повече от Амстердам, твърди столичната кметица Фандъкова, след като днес засади пет лалета
26.11.2019 | 23:02
(0 гласа)

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия у нас Беа тен Тъшър вчера засадиха вчера 5 от над 3000 лалета „Сердика” в градинката срещу Софийския университет по повод празника на висшето училище.

 

"Този подарък е един от най-ценните, които сме получавали.

Първо, защото това е специално селектиран сорт, в цветовете на българския флаг и второ, защото носи специално име", каза министър Захариева и добави, че ние сме подарили на холандското правителство 110 рози "Дамасцена".

Тя честити и патронния празник на университета.

От своя страна, кметът Фандъкова благодари на посланика на Холандия и заяви, че двете страни имат близки отношения, предаде БГНЕС.

"Първият ни подарък с лалета беше по време на европредседателството, когато Холандия ни подари лалетата зад НДК и ние направихме логото на председателството", заяви тя.

Кметът подчерта, че в последните години градът се е превърнал в цветен и зелен. "Вече са засадени есенните луковици, които напролет ще украсят града ни.

Над 600 000 луковици са засадени, като над 300 000 са лалетата.

София се превърна в град на лалетата. По улиците и градините в града има повече лалета отколкото в Амстердам", коментира още Фандъкова.

Тя обяви още, че над 3000 луковици на лалета са подарили на училищата и детските градини в рамките на инициативата "Моето зелено училище".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...