Майките на деца с увреждания отново излязоха на протест (видео) - 24novini.bg

Майките на деца с увреждания отново излязоха на протест (видео)

Майките на деца с увреждания на протест срещу назначаването на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. 24новини
21.11.2019 | 12:00
(0 гласа)

Майките на деца с увреждания излязоха на нов протест днес. Те са на служебния вход на Народното събрание и искат Валери Симеонов, който вчера беше избран за заместник-председател на Народното събрание, да бъде премахнат от поста. 

 

 

"Тук сме заради така нареченото избиране, по-скоро назначаване на Валери Симеонов, за заместник-председател на Народното събрание. Почувствахме го като лична обида, защото година и 3-4 дни, след като се навърши една година от нашите 26-дневни протести за неговото излизане от политиката, той беше поставен на един от най-отговорните постове",

заяви Олга Милчалиева. 

"Искаме да попитаме тези 118 народни представители, които са гласували "за" и са от различни парламентарни групи, да не ги е обхванала амнезия и не ги ли е срам? Забравили ли са или това е най-достойният човек за този пост?", питат майките на деца с увреждания от сдружение "Мостове".

Протестиращите жени са категорични, че искат той да бъде премахнат от поста и въобще от политиката. 

"Едно от исканията ни миналата година беше да не заема отговорни постове, ние искаме той въобще да се махне от политиката", заявиха майките и допълниха, че "човек, който може да се държи така арогантно не само с майки, но и с възрастни жени и въобще с обществото, толкова арогантно и надменно, за нас няма място въобще в политиката".

Припомняме, че в края на 2018 година Валери Симеонов, докато беше вицепремиер по икономическата и демографската политика, заяви, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца". 

Това предизвика нови протести, които продължиха 26 дни, след което той напусна поста на заместник-министър председател. 

Вчера, по предложение на Искрен Веселинов и Валентин Касабов, Валери Симеонов бе избран за заместник-председател на Народното събрание, след като "Атака" напусна ПГ на "Обединени патриоти" и Явор Нотев от "Атака" оваканти мястото. Симеонов бе избран със 118 гласа "за", шест "против" и шест "въздържали се".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...