Екоактивисти заляха бика на Уолстрийт с боя - 24novini.bg

Екоактивисти заляха бика на Уолстрийт с боя

Екоактивисти заляха бика на Уолстрийт с боя снимка: AFP
08.10.2019 | 23:20
(0 гласа)

 

Протестиращи екоактивисти заляха с червена боя прочутата статуя на бик пред борсата на "Уолстрийт" в Ню Йорк.

 

Инициатор на протестната акция е движението "Бунт срещу унищожението".

Те организираха мирно гражданско неподчинение в градове по целия свят, за да упражни натиск върху правителствата да направят повече по въпроса за климатичните промени.

Стотици активисти от "Бунт срещу унищожението" блокираха централния площад в Париж "Шатле". Някои от протестиращите образуваха жива верига.

Холандската полиция заяви, че е задържала около 90 демонстранти, блокирали натоварена улица в Амстердам. В Туитър тя уточни, че протестиращите са задържани в района на Държавния музей, където блокадата пречеше на движението цяла сутрин.

Демонстрацията беше мирна, макар че пеещи активисти се държаха за ръце и легнаха на земята, за да попречат на усилията на полицията да ги отстрани от пътя.

Полицията в Лондон заяви, че около 135 климатични активисти са арестувани.

Демонстранти, които биеха метални барабани, преминаха в шествие през центъра на Лондон и с това поставиха началото на двуседмични акции, целящи да нарушат ритъма на ежедневието в града.

"Бунт срещу унищожението" заяви, че протестиращите са арестувани, когато блокирали "Виктория стрийт" пред министерството на отбраната.

Една от арестуваните, 81-годишната Сара Лейзънби, пенсиониран социален работник от Оксфорд, каза, че "правителството задължително трябва да предприеме сериозни действия и да упражни натиск върху другите държави и световни сили коренно да намалят употребата на изкопаеми горива".

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...