Как в Естония наказват за бързо шофиране - 24novini.bg

Как в Естония наказват за бързо шофиране

За бързо шофиране в Естония вече глобяват с... наказване на шофьора прав до колата За бързо шофиране в Естония вече глобяват с... наказване на шофьора прав до колата
28.09.2019 | 17:41
(0 гласа)

Естонската полиция реши, че обикновените глоби не работят достатъчно добре, за това измисли ново наказание за онези, които са решили да карат по-бързо от позволеното.

Нарушителите, които превишават скоростта, вече са наказвани като малки деца - да стоят мирно до автомобила за определено време.

Вместо да съставят протоколи, пътните полицаи просто карат нарушителя да постои известно време встрани от автомобила, за да успокои.

Ако скоростта е превишена с по-малко от 20 км/ч, тогава "спирането за успокояване" на водача продължава 45 минути. При превишаване на скоростта от 20 до 40 км/ч, принудителната почивка е цял час.

Ако обаче шофьор е карал с над 40 км/ч повече от допустимото, глобата не му мърда.

Според служителите на реда в Естония този необичаен начин на наказание е по-ефективен, защото, например, за богатите хора загубеното време може да бъде по-скъпо от парите.
Времето за принудително спиране е специално избрано, така че на нарушителя да му е трудно да навакса забавянето с ново превишение на скоростта, но в същото време "почивката" не трябва да бъде твърде дълга.

Засега новият метод е експериментален, но при успех властите вероятно ще го въведат за постоянно.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...