Иван Гешев: Протестите срещу мен са заради засегнати интереси - 24novini.bg

Иван Гешев: Протестите срещу мен са заради засегнати интереси

Иван Гешев е единствен кандидат за главен прокурор, днес бе изслушан от Етичната комисия на прокурорската колегия Иван Гешев е единствен кандидат за главен прокурор, днес бе изслушан от Етичната комисия на прокурорската колегия
17.09.2019 | 21:40
(0 гласа)

"Протестите срещу мен са заради засегнати политически, икономически и криминални интереси". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за мястото на Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари.

 

 

Гешев беше изслушан днес от Етичната комисия към прокурорската колегия, като това е част от цялата процедура за избор на нов главен прокурор.

По думите му гражданите имат право да изложат своето мнение, стига да не нарушават закона.

Гешев смята, че протестите срещу него са следствие от работата му, засегнала политически, икономически и криминални интереси, но и заради негови медийни изказвания.

Той допълни, че никой не го е карал да участва в процедурата за нов главен прокурор или да работи като обвинител и атаките срещу него са част от работата.

В доклада си Етичната комисия прие, че Гешев отговаря на изискванията, и че

не е накърнил общественото доверие в независимостта на съдебната власт.

Кандидатът за главен прокурор оцени процедурата като една от най-откритие и честни в Европейския съюз и се позова на изследване по темата проведено от Институт "Отворено общество".

Обяви се и срещу разделението на властите, което е уредено в Конститяцията. Това е негова теза от негового гоямо телевизионно интервюта по БНТ, с което предизвика бурни обществени рекции.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...