Фандъкова опитва да спре протестите в „Младост“ със заменки - 24novini.bg

Фандъкова опитва да спре протестите в „Младост“ със заменки

08.08.2019 | 08:00
(0 гласа)

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в страницата си в социалната мрежа, че три имота в район „Младост“, предназначени за строителство, ще бъдат озеленени, а на собствениците Столична община ще предостави други имоти. 

 

Става въпрос за имотите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. „Андрей Ляпчев“; пред бл. 320 на ул. „Атанас Москов“ и ул. „Свето Преображение“ и до бл. 401 и бл. 409 на ул. „Филип Аврамов“.

 

Срещу застрояването на тези и други имоти в района имаше редица протести в последните месеци, а два месеца преди местните избори подобно недоволство не е от полза на нито един кмет. Именно затова всички настоящи градоначалници бързо намират решения на проблеми, които създават обществено напрежение.

Собствениците на тези три имота дадоха своето съгласие след изключително тежки и дълги преговори. Продължават разговорите за разрешаване на още два казуса - до бл. 19 и бл. 70 в „Младост 1“,

написа Фандъкова.

 

Благодаря на всички, които работиха конструктивно, за да намерим работещи решения, с които да защитим обществения интерес в баланс с правата на собствениците на имоти. Това не са лесни решения, не са нито толкова бързи, колкото искаме, нито стават само с общи приказки, добави тя.

Продължават протестите и на жителите на "Горубляне", но към този момент от властта не е коментирано как ще бъдат обезщетени за имотите, които са им отнети от общината. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...