Корупция и в Холивуд - 24novini.bg

Корупция и в Холивуд

13.03.2019 | 23:01
(0 гласа)

У нас често се говори за корупция, а редица от хората го приемат за ежедневие. Но от корупция не са лишени и други страни, дори и бляскавият Холивуд. 

Оказва се, че порочните схеми далеч не са чужди и на звезди от Холивуд, които плащали, за да могат децата им да се „уредят“ в някой от най-престижните американски университети като Станфорс, Йейл, Джорджтаун.

В акция на ФБР за плащане на подкуп за прием в университет са обвинени 50 души, от които 33ма родители, сред които и холивудски звезди, а

подкупите варирали от 15 000 до 1,5 млн. долара. 

Фелисити Хофман, позната ни като Линет от „Отчаяни съпруги“, платила 15 000 долара, за да може приемният изпит на дъщеря й да бъде подправен.

 

Лори Логлин, позната ни от „Пълна къща“ и 90210, е обвинена, че заедно със съпруга й са платили половин милион долара подкуп, за да приемат децата им в университет със спортна преференция, въпреки че не са спортували и нямат заслуги.

Схемата станала известна след като организаторът й Уилям Сингър, се признава за виновен по 4 обвинения – за пране на пари и възпрепятстване на правосъдието, след което започва да съдейства на правосъдието за залаването и на останалите в схемите.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...