Учени откриха какво значат сънища с паяци - 24novini.bg

Учени откриха какво значат сънища с паяци

Сънищата с паяци са свързани с нервната система, здравето, общественото признание, рисковете Сънищата с паяци са свързани с нервната система, здравето, общественото признание, рисковете
02.11.2018 | 19:05
(0 гласа)

Пълноценният сън подобрява паметта и концентрацията. Това означава ли, че помним всичко, което сънуваме? Краткосрочната памет се превръща в дългосрочна по време на сън. А сънят трябва да е поне 8 часа, за да може тялото да функционира нормално на следващия ден.

Според изследване на учените от Университета в Рим, резултатите от което са публикувани в Journal of Neuroscience, по-странните и емоционални сънища, са свързани само с хипокампуса (отговаря за краткотрайната, дълготрайната памет и пространствената навигация) и амигдалата (отговаря за обработката и паметта на емоционалните реакции) на мозъка.

Те проучват връзката между сънуването и ролята на дълбоко-мозъчните структури, използвайки най-новите техники за ядрено-магнитен резонанс.

Те установявят, че един от най-честите и странни сънища, които имат повечето хора, са с паяци. По данни на проучването, именно те са свързани с дългосрочната памет. Ето защо след като се събудите, вие ги помните, а други сякаш се изпаряват от съзнанието ни. Сънищата с паяци са свръзани с нервната система, усещането за натиск и стрес, нуждата от обществено признание и себеизява.

Мрежите, създадени от паяците, могат да илюстрират нервната ви система и нейните окончания. А тя е пряко свързана със здравословни проблеми, продиктувани от стресиращото ежедневие.

Учените казват, че сънят с паяци има важни значения:

Може да ви алармират да се погрижите за здравословното си състояние. Да ви накарат да се замислите за взаимоотношенията ви с хора. Насекомите изобразяват в човешкото съзнание отчуждението.

Паяците често могат да символизират женската мъдрост и доминиращата им сила. Ако сънувате, че ви хапе паяк, вероятно мозъкът ви алармира, че усещате контрол, на който трябва да се опълчите. Или че около вас има хора, които опитват да ви „оплетат“ в мрежите си.

Паяк, който спокойно плете мрежата си, е знак, че се нуждаете от напредък в обществото. Помислете какво може да промените, за да постигнете успех и себеизява. Обърнете повече внимание на скритите си заложби. Съзнанието ви алармира, че пропилявате талантите си или ваши дадености.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...