Съдът в Страсбург: Исус с татус и дънки не нарушава права - 24novini.bg

Съдът в Страсбург: Исус с татус и дънки не нарушава права

Рекламата с Исус и Мария бе забранена от Литва, но съдът отсъди в полза на дружеството Рекламата с Исус и Мария бе забранена от Литва, но съдът отсъди в полза на дружеството
03.10.2018 | 16:00
(0 гласа)

Любопитно решение на Европейския съд за правата на човека по делото Sekmadienis v Lithuania разбуни духовете в социалните мрежи. Държавата наредила на дружеството да махне рекламите си на дрехи с мъж и жена, наподобяващи Исус Христос и Дева Мария.

 

Дружеството ги премахнало от билбродове във Вилнюс и сайта си, но съдило държавата и съдът постанови, че дружеството е право, защото става дума за свободно изразяване, а не за нарушаване на религиозното чувство или правата на когото и да било.

 

сега Литва трябва да обезщети дружеството, а то свободно може отново да публикува рекламите си.

Става дума за три реклами, показвани на двадесет рекламни табла във Вилнюс и на уебсайта на дружеството, които са реклами на дамски и мъжки дрехи.

Първата показва млад мъж с дълга коса и няколко татуировки, облечен с джинси. постерът е с надпис в долната част на изображението “Исусе, какви панталони!”

На втората реклама е изобразена млада жена, облечена в бяла рокля, а надписът в долната част на изображението гласи: “Драга Мария, каква рокля!”

На третата реклама мъжът и жената са заедно, а надписът в долната част на изображението е “Исус [и] Мария, как сте облечени!”

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...