Нинова: Ако Радев направи партия, ще взима гласове от ГЕРБ, а не от БСП - 24novini.bg

Нинова: Ако Радев направи партия, ще взима гласове от ГЕРБ, а не от БСП

Корнелия Нинова не се притеснява от партия на Радев - нямало да вземе гласове от БСП Корнелия Нинова не се притеснява от партия на Радев - нямало да вземе гласове от БСП
09.02.2020 | 17:00
(1 глас)

 

ГЕРБ работят срещу втори мандат на Румен Радев. Президентът не загрява за своя партия, но ако той направи партия, тя ще е алтернатива на ГЕРБ и няма да открадне гласове на БСП.

 

 

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Искаме оставката на правителството, обясни лидерът на БСП. Левите щели са засилят присъствието си на гражданските протести.

ГЕРБ нямат спирачка пред нищо, за са запазят едноличната си власт, добави тя и призова: "Заедно срещу диктатурата!".

В БСП не сме притеснени от заявката за импийчмънт на държавния глава, която ГЕРБ впоследствие оттеглиха, каза Нинова.

За сканадла с черния печат от САЩ за съдия Миталов  тя коментира: "Унизително е отвън да посочват случай на корупция".

Изведнъж от правосъдното ведомство, по думите й, се разбързали да го отстрани от съдебната система.Съд и процес трябвало да докажат дали Миталов е получил пари срещу съдебно решение, каза още Нинова и добави, че едва ли само това е корупцията в България и че повече корупция имало във властта.

Закъсняваме с процедурата за българските делегирани прокурори в Европейската прокуратура, посочи тя във по повод срещата си с Лаура Коьовеши в Брюксел. Затова европейският прокурор идва през март в България да настоява пред кабинета да започне процедурата и ще се срещне с опозицията. Българското правителство не защитава добре там българския национален интерес, каза още Нинова по повод на забавената процедура с европейската прокуратура.

По думите й активността на главния прокурор Иван Гешев ще проличи по осъдителните присъди.

За вътрешнопартийните процеси пред конгреса на БСП за избор на нов лидер тя каза, че Столетницата не трябва да променя курса вътре в партията. Корнелия Нинова посочи също, че очаква компромати, но че битката е честна, тъй като вече има двайсет номинирани.

По думите й, номинацията на Кирил Добрев я изненадала, но всеки бил свободен да се кандидатира за лидер на партията.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...