Кой е съдия Миталов със забраната да пътува до САЩ - 24novini.bg

Кой е съдия Миталов със забраната да пътува до САЩ

Андон Миталов е съдията, пуснал шефа на "Русофили" след шпионския скандал с Русия Андон Миталов е съдията, пуснал шефа на "Русофили" след шпионския скандал с Русия
05.02.2020 | 23:21
(0 гласа)

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е съдията, който преди няколко месеца пусна нелегално шефа на движение „Русофили“ в Москва и да получи орден от президента Владимир Путин.

 

 

Информацията за забраната бе публикувана на сайта на Държавния департамент на САЩ,

а като неин автор бе посочен държавния секретар на страната Майкъл Помпео.

"Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България", пише в изявлението.

"Освен Миталов аз оповестявам имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова",

се казва още в текста.

Иначе съдия Андон Миталов пусна Малинов за визита до руската столица миналата есен.

Тогава българската прокуратура и контраразузнаване имаха оперативни данни за съдийска съвест, мотивирана с пари.

Решението на Миталов бе повече от странно, защото то отменяше несъществуващ акт на прокуратурата, само и само Малинов да замине при Путин. Той можеше да постигне същия резултат, ако бе спазил законът и процедурите, но очевидно бе важно Малинов да бъде освободен въпреки законите на република България, а не според тях.

Към момента срещу Миталов не са повдигнати обвинения за корупция у нас.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...